דיאלוג מהפנט

17.2.17

דיאלוג מהפנט סיפקו הדואו רב-הניסיון של יוסי ברג ועודד גרף. השנים חולפות והשניים כמעט ולא השתנו, למעט העובדה שהדואט שבנו : ” רוב היום אני בחוץ “, הוא אולי מהמהודקים, מדויקים, המפעימים שזכורים לי. אין לי מידע אם הדואט מיועד להיות חלק מעבודה באורך מלא, אבל אם כן- שמרו לי כרטיס

בפתיחה, עומדים השניים מצדי הבמה, זה מול זה. הם לבושים בתלבושת ספורטיבית לא פורמלית וכמו בתמונת ראי, פותחים את רוכסן ומתחילים להסיר את הז’קט במהלך מדויק קטוע לסגמנטים

את חוט המבט המתוח ביניהם אפשר כמעט לראות. עימות בדרך? גרף נגש לברג ותופס אותו בצווארון החולצה. ביד  השנייה הוא חופן את קודקודו . נוצר מגע נפיץ. הם  בודקים היטב שאין איש רואה אותם ומתחילים לרקוד

קשה להגזים בתיאור החן, ההומור והרוח הטובה השורה על הדואט לכל אורכו. שני מבצעים מוכשרים להפליא ששק האוצרות התנועתיים המיוחד שלהם ממשיך להתמלא, להתעשר ולהפתיע. ברג-גרף טווים יריעה עשירה בגוונים פסטליים עשירים שמצליחה לרבד מערכת יחסים בימתית בזכות דיוק, עיתוי מושלם, אורכי נשימה תואמים ואינטליגנציה גופנית וגם זו האחרת, שבלעדיה זה לא יכול לעבוד

שני השותפים ליצירה עובדים יחד לא מעט שנים והתחושה היא שהזמן פועל לטובתם ולא הכהה את הזיק הממזרי בעיניהם והדואט הוא ההוכחה

נדיר כל כך לראות עבודה שאין בה שנייה מיותרת, שהיא שומרת על הקו התמטי שלה באופן קונסיסטנטי ומהודק ומביאה לבמה מטעמים חדשים; חכמים, מקוריים, אנושיים וכבונוס- מעלי חיוך

בסוף התכנית נותרה תחושה ממלאת של סיפוק ונחת במיוחד משתי העבודות של צמדי היוצרים בערב זה

– אורה ברפמן, ריקוד דיבור